Hier zijn de houten tafelbladen van de oude inrichting opnieuw gebruikt voor nieuwe banken, zitjes en werkbladen. Door het gebruik van voornamelijk ‘bio-based’ materialen zoals verschillende houten plaatmaterialen en marmoleum weten we dat het gebruikte materiaal weer terug kan groeien tijdens de levensduur van dit interieur. Door een minimale bewerking is veel ervan daarna weer herbruikbaar voor iets anders. Het gebruikte PET-vilt, deels gerecycled, verbetert de akoestiek en de losse tafels en stoelen zijn eerder gebruikt geweest en hebben hier een nieuw leven gekregen. De grote tafel onder de trap is volledig van hout, ‘flatpack’ demontabel en zonder (metalen) bevestigingsmiddelen in elkaar te zetten. Een versterkend ontwerp kijkt verder dan de eerste behoefte en vooral naar wat er al is. We worden graag uitgedaagd om een gebouw en interieur zo te ontwerpen dat zowel de organisatie als alles wat leeft er beter van wordt. Heb jij ook zo’n uitdaging? Here we are!

Meubelwerk: WIKO
Wandpanelen: Altim Bouwbedrijf
Verlichting: 50LUX
E&W aanpassingen: Deene Elektrotechniek
Ontwerp en foto: here we are architecten