‘Wat zou je mee willen geven’ aan je klant of bezoeker leidt tot relevantere producten en diensten dan wanneer je probeert voor iedereen iets leuks te bieden. Zo kijk je náár je klant en bezoeker vanuit je eigen kracht, expertise en identiteit met de ambitie om ze te verrijken met iets van jezelf. Producten zeggen dan iets over jou, wat ze bij je gezien of ervaren hebben. Jouw waarden en kwaliteiten zijn terug te vinden in de producten of diensten die mensen bij je kunnen kopen. Producten zitten vol met ingrediënten zoals kwaliteit, esthetiek, duurzaamheid en identiteit waar je iets mee zegt. Als je een museum of andere culturele instelling bent, dan zijn ze naar jou toegekomen om je expertise, wie je bent en waar je voor staat. Als het product in je winkel daarbij aansluit maak je langer en meer impact op je bezoeker en is de kans groter dat ze daarvan iets mee naar huis nemen en doorgeven.

Dat nemen wij mee na een inspirerende en duurzame Cultuur Retail Netwerk Dag in Utrecht. Een mooi en goed georganiseerd initiatief van Ellen Groenvelden Cor Krelekamp, waarvoor dank!