Cultuur, natuur, leren en beleven zijn op dit moment belangrijke trends waarop kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen als geen ander kunnen inspelen. Cultureel historisch erfgoed biedt hun vele bezoekers een afwisselende dag waarop je van alles kunt zien en doen. Door extra aandacht te geven aan hospitality, retail en horeca (HRH) maken we van deze dag een perfecte dag. Hoe pakken we dat aan?

Het culturele erfgoed en hun tentoonstellingen en thema’s zijn voor ons het uitgangspunt. Daar creëren wij een bijzondere wereld omheen. Wij integreren de drie disciplines hospitality, retail en horeca met elkaar en met het erfgoed, van heenreis, parkeerplaats en ontvangst tot winkel, restaurant, vertrek en herinnering.  Alle aspecten verbinden we met elkaar tot een bijzondere ervaring.

Hoe beter die ervaring is, hoe langer uw bezoekers blijven, hoe meer zij besteden en hoe positiever ze er later over praten. Wij kijken hiervoor naar hun behoeften, hun gedrag en bestedingspatroon. Hoe ziet de customer journey eruit? Maar ook naar de verdienkracht van de horeca en retail voor het erfgoed. We willen het voor bezoekers zo comfortabel en aangenaam mogelijk maken.

Vanuit de behoeften van uw bezoekers werken we toe naar een ideale dag uit

Onze aanpak is gebaseerd op een brede ervaring in hospitality, retail en horeca. We versterken de kracht van de culturele bestemming met een integrale bezoekersbeleving. We doen dat in vijf stappen:

  1. We starten met een verkennende fase van de omgeving, processen en exploitatiekosten en inventariseren de ruimtes (o.a. winkel en horeca*) en hospitality. Verder kijken we naar trends waar u van kunt profiteren.
  2. We maken een financiële rekensom. Met in de praktijk bewezen simulatiemodellen, scenario’s en schema’s vergelijken we opties, waaruit u een keuze maakt.
  3. We stellen een Plan van Aanpak op passend bij uw situatie, met visie, strategie, concept en (ruimtelijk) ontwerpadvies. Altijd stapsgewijs, zodat u in control bent en blijft.
  4. We adviseren over de uitvoering. Wat zijn de quick wins? Wat is de komende 4-5 jaar nodig? Vanuit het grotere plan zet u op microniveau vervolgstappen binnen gecalculeerde risico’s.
  5. Optioneel bieden we u ondersteuning bij de uitvoering. Ons doel is dat u zelfstandig opereert. Waar gewenst kunnen we u begeleiden of coachen.

* Wanneer er geen winkel of horeca is, of de horeca is uitbesteed, dan is dat geen belemmering voor ons. Het gaat ons om de totale bezoekersbeleving, met de middelen die voorhanden zijn.

Uw erfgoed staat centraal. Wij kijken naar de wereld eromheen

Onze inzet vergroot uw inzicht in de kansen om de bezoekersbeleving en de opbrengsten voor uw erfgoed te verbeteren. We kijken daarbij ook naar zaken als de routing op locatie (hoe komt uw bezoeker in de winkel?), duurzaamheid, productpresentaties en de prijs van een kopje koffie. Als we die een kwartje verhogen, wat betekent dat dan? We laten het u zien.

Culturele instellingen kijken van nature naar hun reden van bestaan, de collectie, het erfgoed. Dat doen ze ook erg goed. Wij kijken naar de wereld eromheen, het ecosysteem van het erfgoed. Hoe maken we die voor bezoekers nog interessanter, boeiender? Het doel: Een leuke dag uit waarbij leren, inspireren, genieten met elkaar in balans zijn. We staren ons niet blind op een bus vol bezoekers die uiteindelijk weinig besteden. Wij kijken naar de wensen en verwachtingen van mensen. Zij willen een fijne ervaring opdoen in een comfortabele omgeving. Uw erfgoed vormt de basis. Wij zorgen voor de bijpassende hospitality, retail en horeca.

Onze klanten en projecten
Met onze multidisciplinaire benadering hebben we al veel cultureel historische plaatsen geholpen. We noemen Kasteel de Haar, het Veluws Museum, Kasteel Helmond, Kasteel Cannenburch, de Eusebiuskerk Arnhem, Restaurant Lab071 (bioscience park, Leiden), Boutiquehotel De Oude Morsch, (oud kazernegebouw, Leiden), enkele kloosters, Port van Cleve Amsterdam en Park Hoge Veluwe. Kleine tot grote culturele bestemmingen die allemaal binnen hun budget hun hospitality, retail en horeca hebben verbeterd en daar nu de vruchten van plukken.

We vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn voor uw cultureel historisch erfgoed. Wij kennen elkaar van Code49, een levendig netwerk voor duurzaam en cultureel ondernemend erfgoed.

Een unieke samenwerking van:
Cultuur & Retail
Paulatim
here we are