Eten in een voormalig pathologie laboratorium

In het voormalig Pathologiegebouw van de Universiteit Leiden mochten here we are restaurant LAB071 ontwerpen. Dit monumentale pand op een fraaie plek heeft een fascinerende geschiedenis die inspirerend is geweest bij het ontwerp. Door subtiele verwijzingen naar de voormalige functie mee te nemen in de nieuwe inrichting ontstaat er verbondenheid en ontleent het restaurant een deel van zijn uniciteit aan de unieke plek. Zo refereert het gebruik van witte tegels en RVS in de vaste meubelstukken aan de laboratoria waar het snijwerk plaatsvond. De hexagonale vormen in het plafond en de wand naast de trap verwijzen naar de bij velen bekende wetenschappelijke notatie van bepaalde atomen. Detailafbeeldingen van doorgesneden groente en wetenschappelijke tekeningen van eetbare planten zijn decoratief ingezet in het interieur. Voorbeelden van hoe heden en verleden op verschillende manieren en niveaus samengebracht zijn in de inrichting van restaurant LAB071.

Een plek met karakter dat past bij ons, het pand en de locatie

“Voor ons nieuwe restaurant LAB071 in het voormalige Pathologiegebouw van de Universiteit Leiden was het erg fijn dat team here we are zowel bouwtechnisch als op het gebied van interieur goed onderlegd is. Arjan en Dimitri vullen elkaar goed aan en zijn in staat geweest de historie van het pand te benutten en relevant te maken voor ons horecaconcept.

Meedenkend ten aanzien van de operatie zijn ze origineel, creatief en oplossingsgericht tewerk gegaan. Zo is niet alleen een mooi, maar ook een functioneel ontwerp gerealiseerd. Here we are is een fijn team om mee te werken, bij een volgend project zullen we een samenwerking zeker weer overwegen.”

Dennis, Floriaan, Reanne en Yorick
Eigenaren LAB071

 

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!