Een sculptuur voor inspiratie en samenkomst

Op de vierde verdieping heeft het kantinegebied een opmerkelijke transformatie ondergaan. Waar voorheen tafels en stoelen stonden, is nu plaatsgemaakt voor een sculpturaal element dat niet alleen de ruimte organiseert, maar ook een unieke en stimulerende omgeving creëert. Binnen en rondom de sculptuur ontvouwen zich verschillende ruimtes met diverse zitgelegenheden, elk gekenmerkt door de afwerking met duurzame, natuurlijke materialen zoals kurk, hout en marmoleum.

Het karakter van elke ruimte wordt versterkt door de keuze voor hoogwaardige, duurzame materialen die niet alleen een visueel aantrekkelijke uitstraling bieden, maar ook bijdragen aan een gezonde, milieubewuste omgeving. Oude tafelbladen zijn gebruikt voor nieuwe tafels en banken, alle losse meubels zijn zorgvuldig uitgekozen tweedehands designmeubels zijn en nieuwe krukjes zijn vervaardigd uit restmateriaal. Circulariteit is daarmee een integraal onderdeel geworden van dit ontwerp

Om de kwaliteit van de ruimte te versterken, zijn geluidsabsorberende wandpanelen aangebracht van gerecycled PET vilt met erachter een bio-based isolatiemateriaal. Hierdoor is de akoestiek aanzienlijk verbeterd. Binnen deze vernieuwde omgeving vinden studenten nu hun favoriete plek voor verschillende activiteiten, waardoor het kantinegebied niet alleen een plek is om te eten, maar een inspirerende hub voor ontmoeting en creativiteit.

Opdrachtgever: Academie voor Theater en Dans Amsterdam
Meubelwerk: WiKo Meubelmakerij & Interieurbouw
Wandpanelen: Altim Bouwbedrijf
Verlichting: 50LUX
E&W aanpassingen: Deene Elektrotechniek
Ontwerp: here we are
Projectmanagement: here we are
Fotografie: here we are

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!